Blog

 • Krenuli smo...
  Krenuli smo...

  Krenuli smo...

  28. rujan 2015.

  Dragi prijatelji,

  Sezona je branja plodova, a na stablu Web2Tiska niknula je raskošna i sočna jaBOOKa koja će svakoga tko je zagrize učiniti junakom svih priča.

  jaBOOKa donosi prekrasne priče poznatih autora za djecu, a u svakoj od njih glavni junaci i junakinje nose imena baš vaših mališana. Jer, bez obzira kako se zvali, priče su sastavni dio odrastanja svakog djeteta, a mi ih činimo osobnijima i na taj način još posebnijima.

  Ali zašto stati na knjigama i slikovnicama? jaBOOKa vašoj djeci nudi pregršt zabavnih, korisnih i poučnih materijala s njihovim imenima pa čak i slikama čitave obitelji!

  Personalizirani plakati, visinomjeri, bilježnice, puzzle, memory igrice – jaBOOKa je sve to i još puno više, a ponuda naših personaliziranih čudesa raste iz dana u dan, na radost onih za čije osmijehe živimo. Zato, istražite naše carstvo dječje radosti i dobro nam došli u jaBOOKu!

  Čiča-miča, neka vaše dijete bude junak svih priča!

  Uvijek vaša,

  jaBOOKa

 • Važnost čitanja za razvoj djeteta
  Važnost čitanja za razvoj djeteta

  Važnost čitanja za razvoj djeteta

  28. rujan 2015.

  Važnost čitanja za razvoj djeteta

  Da su prve tri najvažnije, znamo već odavno! No, jeste li znali koliko je u te prve tri važno da naglas čitate svome djetetu? I svaki dan?

  Iako većina mama nema problem s puštanjem glazbe bebama još dok su u trbuhu, mnogi roditelji u prvoj godini djetetova života sasvim zaborave na čitanje! Ponekad je jednostavno riječ o izmorenosti, no mnogi roditelji misle da dijete mlađe od godinu dana ne može profitirati od čitanja naglas, jer ništa ne razumije!

  To nije istina! Istraživanjima je dokazano da djeca, kojoj se čitalo od najranije dobi, pokazuju veće zanimanje za okolinu, brže se razvijaju, bolje komuniciraju te brže uče. Jednostavno rečeno, bebe sve čuju, a stimulacija im je prijeko potrebna, za što je čitanje najbolje! Čitate li svome djetetu naglas, povećavate mu šanse da kasnije u školi, na fakultetu te u poslovnom svijetu bude uspješno!

  Osim toga, istraživanja su pokazala da roditelj i dijete kroz aktivnost čitanja ostvaruju i jednu sasvim posebnu vezu koja im poboljšava odnose kroz sve turbulencije života. Naime, riiječ je o vremenu kad je pažnja i roditelja i djeteta usmjerena na nešto što zajednički rade, što je jedan od temelja dobrog odnosa. Ti se pak temelji najbolje grade između 3 i 6 godine, kada djeca počnu samostalno otkrivati svijet.

  Dok je dijete sasvim malo, možete čitati bajke, primjerenu prozu ili duže slikovnice - tada je najvažnije slušanje! Kako dijete raste, ono što ćete čitati će se mijenjati. Od slikovnica koje se smiju stavljati u usta preko kartonskih prikaza životinjskog, farmerskog ili nekog drugog svijeta doći ćete do kratkih pričica koje vam mogu pomoći i da dijete pripremite na nove i nepoznate situacije, poput odlaska doktoru ili zubaru.

  Već od najranije dobi djeca mogu biti članovi knjižnice, a dječji odjeli gradskih knjižnica često organiziraju igraonice za djecu od 0-3 godine što je izvrstan način da naviknete dijete na redovan odlazak u knjižnicu. Tu također možete otkriti koje slikovnice vaše dijete najviše voli te najlakše saznati koje naslove sugerirati da mu bake, djedovi i prijatelji kupe za rođendan.

  Čitati možete bilo kada: prije spavanja, ali i ujutro, prije ili poslije popodnevnog odmora i bilo gdje: u tramvaju, čekaonici, parku ili kod kuće - samo okrenite stranicu i zakoračite u priču!

 • Kakva je slikovnica potrebna mom djetetu?
  Kakva je slikovnica potrebna mom djetetu?

  Kakva je slikovnica potrebna mom djetetu?

  07. listopad 2015.

  Djeca, a osobito bebe, jednostavno upijaju svijet oko sebe! Zato je toliko važna glazba koju svi puštaju bebama dok su još u trbusima te rano čitanje dojenčadi na glas. S nekoliko mjeseci djeca počinju doživljavati boje, oblike i teksture  - bebe tako uče o svijetu oko sebe - a takve su i prve slikovnice.

  Jarke boje koje prizivaju pažnju i jednostavni oblici koje djeca doživljavaju kroz roditeljsko čitanje slikovnica igraju iznimno važnu ulogu u djetetovom shvaćanju novog svijeta. Čitanje, naime, u sebi sadrži jednu od najvažnijih kompomenata učenja - ponavljanje. Strukturirano je tako da olakšava razumijevanje jer se riječi vežu za stalne oblike te povezuju sa stvarima koje okružuju mališana, i u slikovnici i u svijetu.

  Nemojte čekati s čitanjem da maleni propuzaju ili prohodaju. Oni upijaju sve od prvog dana, a kad to povežu sa slikama koje se okreću i mogu dodirnuti stvaraju se nove mentalne veze koje će imati neprocjenjivo značenje za stjecanje svih budućih znanja. Zato je bitno da pronađete dobro prikladne slikovnice!

  Za one najmlađe, od rođenja do pola godine, kad mališani još ne sjede, djeca su  usredotočena na roditeljski glas i tada im možete čitati duže priče za koje nije bitno da ih prate slike, ali je dobro da imaju rime i ritma. Ritam privlači pažnju i pomaže u kasnijem razvoju govora i intonacije za što su brojalice savršene!

  Kad počnu sjediti i pljeskati rukicama od pola godine do prvog rođendana, izaberite jednostavne slikovnice s velikim slikama i malo teksta. One su izrađene od materijala kojima mališani mogu sami i bez nadzora lako baratati, mogu biti plastične, platnene i kartonske. Plastične su popularne u kadi, platnene se mogu navlačiti u kolicima, a od kartonskih se mogu slagati i tornjevi. Izbjegnite slike s previše detalja da se stvori fokus i izbjegne odvlačenje pažnje. Poželjno je i da slike budu što realnije da bi se shvatila povezanost između slikovnice i stvarnosti, a takvi detalji pogoduju kasnijem razvoju apstraktnog mišljenja.

  Nakon godine dana, dok hodaju gegavim korakom, treba uvoditi priče s poukama i sadržajem koje ih poučavaju pranju zubiju, ruku, kupanju i pristojnom ponašanju. Kad u drugoj godini korak postane siguran, mališani se već zanimaju za složenije ilustrirane priče o životinjama, rješavanju problema i stvarima bliskim njihovoj okolini.

  Za bajke i basne pričekajte kasniju predškolsku dob, ali uz ovaj vodič imajte na umu da su mališani, kao i odrasli, jedinstveni i svoji te sve ove upute valja prilagoditi svakom djetetu ponaosob!

Proizvodi
Proizvodi
Proizvodi
Više nikad nećete ostati bez ideje za rođendanski poklon! Naši glavni proizvodi su personalizirane slikovnice i knjige za djecu i mlade, no naša ponuda raste iz dana u dan. Posjećujte naše stranice...
Kako kupovati
Kako kupovati
Kako kupovati
Kupovina putem naše web trgovine jednostavna je – i slikovita! Opcija je mnogo, a primamo većinu standardnih kreditnih i bankovnih kartica.  

Kupujte s povjerenjem